Online therapie

ONLINE PSYCHOLOGISCHE HULP

Is online therapie iets voor jou?

Naast het geven van therapie in de praktijk is niet alleen de vraag naar online therapie gegroeid, maar blijkt daarnaast dat de tevredenheid voor de cliënt even groot is.

Hoe werkt online therapie praktisch?
Als online therapeut, gebruik ik het gebruiksvriendelijke, veilige en eenvoudige Whereby. Deze app kan u installeren op uw smartphone, tablet, pc of laptop. Het kost u niets. Of u installeert het niet en u ontvangt telkens een link waarmee we de sessie kunnen starten.

Vindt u dit te ingewikkeld, dan is WhatsApp videobellen of gewoon bellen, ook altijd een mogelijkheid. Het kan super eenvoudig, …of u krijgt een link waarop u klikt, of we gebruiken WhatsApp.

https://www.psychotherapie-relatietherapie.be/wp-content/uploads/2022/05/birgit-homble-online-therapie.png
IS ONLINE THERAPIE IETS VOOR JOU?

De voordelen van online therapie

Online psychologische hulp kan iets voor u betekenen als u vaak thuis bent of de deur niet graag uitgaat of door vaak reizen en/of een verblijf in het buitenland fysiek niet naar de praktijk kan komen en toch graag in uw eigen taal therapie volgt.

U hoeft niet in de file te staan. U bespaart niet alleen tijd, maar ook kosten. U hoeft geen dure brandstof te verbruiken en u niet te verplaatsen.

Het kan ook een vrijer gevoel geven om vrijuit over uw klachten te praten. Soms is alles gewoon teveel geworden en voelt het stukken beter om in uw vertrouwde omgeving te blijven om online therapie te volgen.

Online therapie maakt het vaak makkelijker. Soms is het een hele stap om de hulp van een therapeut in te roepen. In dat geval is een online therapeut een super alternatief, het verlaagd net de drempel. U leert op een makkelijker manier kennismaken met therapie.

HOE BETAAL IK VOOR ONLINE THERAPIE?

Wat zijn de tarieven?

Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen online of in de praktijk, dezelfde tarieven zijn van toepassing.

Wat verschilt wel: Een online consult wordt aangerekend alvorens de sessie plaats heeft. Wil u graag een afspraak maken voor online therapie, dan stuurt u een verzoekafspraak via het online afspraakformulier. Na bevestiging van uw afspraak ontvangt u een mailtje met de betalingsmodaliteiten. U kan meteen betalen via een overschrijving of via een sms waarbij een betaaluitnodiging via Payconiq vermeld staat. En u bent zeker dat alles geregeld is.

Opgelet: Na betaling staat uw afspraak voor online therapie pas definitief gereserveerd. Is de betaling na 3 dagen niet op de rekening, dan wordt de afspraak opnieuw vrijgegeven. Als u ziek wordt of verhinderd bent, dan cancelt u volgens de annuleringsvoorwaarden. Enkel dan wordt u terug vergoed voor de niet verleende dienst.

VEELGESTELDE VRAGEN

FAQ

Kan relatietherapie ook online?

Geen enkel probleem. Als koppel kunnen jullie samen online aan de slag. Zelfs als uw partner in het buitenland is en u op dit moment hier verblijft, zo had ik recent nog een koppel in de virtuele praktijk.

Kan slaaptherapie online?

Dat kan zeker, we starten met een intake zoals we dit in de praktijk zouden doen. Je nodige documenten worden per mail gestuurd en we bespreken online hoe het evolueert. Stapje per stapje krijgt u bijkomende oefeningen. Er is geen verschil met de aanpak in een face-to-face therapie. En de ervaring leert me dat we evengoede resultaten boeken.

Is online therapie niet kil en onpersoonlijk?

Sommige mensen beginnen eraan met een klein hartje, maar voor de meesten blijkt het al heel snel even fijn en vertrouwd aanvoelen. Andere cliënten ervaren het als intiemer, je zit op een rustige plek in je eigen huis met een drankje en toch kun je op een goede manier werken aan jezelf. En heb je zin om af en toe te switchen, dan maak je weer een afspraak in de praktijk.

Is er voor online therapie ook terugbetaling voorzien door het ziekenfonds?

Als psychotherapeut ben ik aangesloten bij een aantal ziekenfondsen, vraag ernaar bij uw afspraak. Bij deze ziekenfondsen is terugbetaling voorzien, ook voor online therapie.

Kan ik ook online psychologische hulp krijgen zonder computer?

Ja, dat kan. Een smartphone of tablet is voldoende om een online sessie te starten. De ervaring leerde me wel dat een groter scherm aangenamer voelt. Elke pc, tablet, laptop beschikt immers over een ingebouwde microfoon en camera. Bent u bezorgd dat het niet zal lukken, stuur me dan een mailtje.

Ik woon aan de andere kant van de wereld, kan ik online therapie volgen?

Heel zeker, vaak voelt het fijner om in je eigen taal therapie te volgen. Of ben je expat en zijn je problemen gerelateerd aan het wonen in het buitenland, ook dit zijn zaken die bespreekbaar zijn.